• Αρχιερείς
  • Διατελέσαντες Κληρικοί
  • Αγιογράφος
  • Ευεργέτες-Δωρητές
Αρχιερείς που υπηρέτησαν στον Ιερό Ναό
Κληρικοί που υπηρέτησαν στον Ιερό Ναό
Ο ζωγράφος-αγιογράφος Κωνσταντίνος Αρτέμης (1878-1972) Περισσότερα
Κυριότεροι ευεργέτες-δωρητές του Ι. Ναού Περισσότερα

Αιμοδοσία Σεπτέμβριος 2014

aimodosia.jpg

Αγαπητοί Ενορίτες/Ενορίτισσες

Η μεγάλη και λαμπρή εορτή της Παγκόσμιας Ύψωσης του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού έφτασε και πάλι. Με την χάρη του Θεού, που συντηρεί τα σύμπαντα, αξιωνόμαστε να προσκυνήσουμε το νικηφόρο σύμβολο του Σταυρού.

Ταυτόχρονα, αποτελεί καθημερινό βίωμα πλέον, πως διερχόμαστε μία πολύ δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδο για την πατρίδα μας αλλά και για τον καθένα ξεχωριστά. Σε αυτήν την ανάγκη η Εκκλησία είναι παρούσα και συμβάλλει με τον τρόπο της στην ανέχεια των αδερφών μας.

Η προσφορά της Εκκλησίας και συγκεκριμένα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής είναι λίαν συγκινητική και ελπιδοφόρα. Χιλιάδες μερίδες φαγητού διανέμονται καθημερινά σε ενδεής αδελφούς μας και γενικά παρέχεται από τις ενορίες κάθε είδους βοήθεια, όπου παρίσταται ανάγκη.

“Η Εκκλησία στους δρόμους” είναι το μήνυμα του Μακαριωτάτου Ποιμενάρχου μας, δηλώνοντας, πως η Εκκλησία δεν κηρύττει μόνο αλλά και πράττει.

Στο γενικότερο πλαίσιο αυτής της προσφοράς εντάσσεται και η ενοριακή αιμοδοσία του Ιερού Ναού μας η οποία διεξάγεται εδώ και χρόνια με πολύ μεγάλη επιτυχία. Το αιμοδοτικό κέντρο της ενορίας μας προσέφερε τα τελευταία έτη πάνω από 3.500 μονάδες αίματος. Η αιμοδοσία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” και σκοπό της έχει να βοηθήσει τα παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.

Η συνεισφορά μας σε αυτόν τον φιλανθρωπικό τομέα είναι πολύ σημαντική και τα αποτελέσματά της ζωοφόρα! Δίνοντας λίγο από το αίμα μας, είναι δυνατόν να σώσουμε μία ζωή! Δίνοντας κάτι που δεν στοιχίζει τίποτα σε εμάς, δωρίζουμε ένα ανεκτίμητο δώρο σε κάποιον ασθενή συνάνθρωπό μας.

Το να δώσουμε λίγο από το αίμα μας σημαίνει, πως παύουμε να είμαστε αδιάφοροι για τον πλησίον και εντάσσουμε τον εαυτό μας στην κοινωνία αγάπης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Η συμμετοχή μας στον πόνο του πλησίον, μας κοινωνικοποιεί μας εκκλησιαστικοποιεί και μας καθιστά πολίτες του ουρανού. Όταν ο πόνος του ετέρου γίνει και δικός μας τότε μεταμορφωνόμαστε σε γνήσια εκτυπώματα του Θεού Πατέρα και καθιστάμεθα τέκνα Του αγαπητά!

Η αιμοδοσία είναι μια πολύ ανθρώπινη και προ πάντων χριστιανική πρωτοβουλία, γι αυτό και απευθύνουμε θερμή έκκληση σε όλους, να προσέλθουν στο εγχείρημα αυτό. Έτσι, όλοι μαζί, θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην άμεση ανάγκη των πασχόντων αδελφών μας, εμπνεόμενοι από το Σταυρό του Χριστού. Τον Σταυρό, που αποτελεί λάβαρο και σύμβολο της αγάπης και της θυσίας, αφού πάνω σε αυτό το ξύλο έρευσε το αγιότερο Αίμα, το Αίμα του Λυτρωτή και Ζωοδότου Χριστού.

Η προσφορά αίματος από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι η τελειότερη και η πιο ουσιαστική έκφραση αγάπης. Είναι ενός είδους θυσία! Και εμείς οι χριστιανοί γνωρίζουμε να προσφέρουμε αγόγγυστα το αίμα μας κάθε φορά που θα χρειαστεί. Αυτό μας διδάσκει η παράδοση και ζωή της Εκκλησίας μας.

Είστε ΟΛΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ.

Χρήσιμες Πληροφορίες

• Οι αιμοδότες θα προμηθευτούν το ειδικό δελτίο “ταυτότητας αιμοδότη” με το οποίο θα διευκολύνονται όταν χρειάζονται αίμα, οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα, από νοσοκομεία της Αθήνας αλλά και όλης της χώρας.

•Αίμα μπορεί να δώσει ο καθένας που βρίσκεται μεταξύ 18-65 ετών. Αλλά και όσοι αδυνατούν μπορούν να βοηθήσουν παροτρύνοντας πρόσωπα από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

•Η αιμοδοσία θα αρχίσει στις 9 το πρωί μέχρι τις 13.30 το μεσημέρι. Πριν από την αιμοδοσία, συνεργείο αιμοληψίας του Νοσοκομείου Παίδων Αγ. Σοφία, αποτελούμενο από γιατρούς και νοσοκόμες, θα ελέγχει την κατάσταση υγείας του αιμοδότη

•Η αιμοδοσία αποτελεί μια καλή ευκαιρία για αιματολογική εξέταση και έλεγχο της σωματικής μας υγείας.

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο που διαθέσατε και σας καλούμε στην ενοριακή μας αιμοδοσία.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΟΥ 2014

και ώρα 09.00 π.μ. έως 1.30

ευελπιστούμε στην αγαπητική συμμετοχή σας.

Η χάρις του Θεού μαζί Σας!